Голонасінний гарбуз
Cередньостиглий
ОСОБЛИВОСТІ СОРТУ:
Для отримання олії. Олія має темно-зелений колір та є джерелом цинку для організму людини. Також це насіння використовується в кондитерській промисловості при виготовленні різноманітних солодощів.
АГРОТЕХНІЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ:
Рекомендована густота посіву 17-18 тис. зерен/га. Посів проводять пневматичними сівалками точного висіву з міжряддям 70 см на глибину 3-4 см. Посів можна починати при прогріві ґрунту до температури +10…+12°С на глибині загортання насіння. Догляд за посівами полягає в міжрядному обробітку ґрунту та застосуванні гербіцидів. Для отримання високого врожаю застосовують мінеральні добрива з нормою N80P120K180. Для збирання застосовують спеціальні комбайни, які подрібнюють плоди та відмивають насіння. м’якоть с плоду залишається на полі в якості сидератного добрива. Після комбайнування насіннєвий матеріал потребує доочищення методом відмивання та висушування.
РОСЛИНА:
Довжина стебла 10-12 м
Квітка велика, жовта
Кількість квіток, шт./рослина 2-4 жіночі, 15-20 чоловічі
Плід округлої форми, помаранчевий з зеленими плямами
Насінина темно-зелена з тонкою плівковою оболонкою
Масса 1000 шт. 200-220 г
Вміст олії в насінні 48-50%
Вегетаційний період 140-150 днів
Потенціал врожаю 1,3-1,5 т/га сухого насіння
Примітка:
Для отримання очікуваного врожаю опади за період вегетації повинні становити мінімум 250 мм.