ОСОБЛИВОСТІ СОРТУ:
• група стиглості: середньоранній
• середньорослі рослини
• гарна врожайність
• стійкий до хвороб
ВИКОРИСТАННЯ
• використовується в якості корму для птахів та в якості крупи для харчової промисловості
ВИРОЩУВАННЯ СОРТУ
• Підготовка ґрунту схожа на підготовку перед посівом кукурудзи або цукрових буряків
• Температура ґрунту має бути не менше 12°С. При занадто ранньому висіві можна втратити частину врожаю. При пізньому висіві проростання може затриматись через нестачу вологи у ґрунті
• Норма висіву 12 – 15 кг/га
• Від глибини висіву залежить проростання рослини. В залежності від типу ґрунту та його вологості, глибина має становити від 2 см (гарне зволожений) до 4 см (сухий ґрунт)
АГРОТЕХНІЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ:
• Для отримання густоти рослин 100 – 150 рослин/м2 рекомендується висаджувати 15 кг/га насіння
• Внесення добрив: рекомендується 50N, 50P2O5, 80K2O. В кожному окремому випадку потрібно враховувати стан ґрунту та очікуваний врожай
• Збір врожаю: кінець серпня – початок вересня
Європейська класифікація: від 1 (найкраща) до 9 (найгірша)
АГРОНОМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ:
стійкість до вилягання – 3
стійкість до осипання – 1
стійкість до посухи – 1
висота рослини – 95 – 120 см
вміст білку – 13,5%
СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ:
бактеріоз плямистий – 1
сажка – 1
просяний комарик – 1