Ярий пивоварний ячмінь
ОСОБЛИВОСТІ СОРТУ:
• висока врожайність з низьким вмістом білку
• відзначається хорошим кущінням
• завдяки гарній стійкості до вилягання та толерантності до різних захворювань, сорт пристосований до посушливих, а також до більш вологих територій
Європейська класифікація: від 1 (найкраща) до 9 (найгірша)
РОСЛИНА:
група стиглості – середньостиглий
днів до достигання – 85-95
висота рослини – 57 – 65 см
стійкість до осипання – 1
стійкість до вилягання – 1
посухостійкість – 1
колос – двухрядний
ХАРАКТЕРИСТИКА ЗЕРНА:
білок – 10%
екстрактивних речовин – 82,1%
СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ:
гельмінтоспоріоз – 2
борошниста роса – 2
сажка – 1
АГРОТЕХНІЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ:
• Тривалість вегетаційного періоду становить С/Л/П – 85/90/94 днів
• Рекомендована густота:
-для раннього посіву 300 – 350 тис. зерен/м²
-для пізнього посіву 330 – 380 тис. зерен/м²