Гранульоване добриво на основі компосту Uphos Organic+
Інноваційний продукт виготовлений за технологією керованої аеробної ферментації органічних відходів сільського господарства. У ході виробництва у спеціальних камерах проходить процес ферментації біомаси, унікальний з точки зору агрохімії, адже дозволяє максимально зберегти усі корисні елементи вихідної сировини, перетворюючи їх у більш доступні для рослин форми, одночасно стерилізуючи біомасу від насіння бур’янів та шкідливої мікрофлори.
Отриманий напівпродукт гранулюється на спеціальному обладнанні, яке дозволяє зменшити втрати корисних речовин під час виробництва. На виході отримується гранульоване органічне добриво на основі курячого компосту.
Основне призначення добрива – запобігти деградації ґрунтів, підвищити їх мікробіологічну активність, зменшити втрати корисних елементів внаслідок вимивання, підвищити вміст органічної речовини, зробити ґрунт оптимальним середовищем для росту усіх сільськогосподарських культур.
Найбільша перевага добрива – це органічна складова. Саме завдяки органічним компонентам, земля відтворює свій гумусовий шар, і корисні бактерії, які знаходяться в ґрунті, активізують свою діяльність, вступають в симбіоз із рослинами. Ці мікроорганізми покращують структуру ґрунту, виділяють антибіотики проти хвороботворних бактерій, азотофіксуючі бактерії насичують ґрунт атмосферним азотом, покращується обмін речовинами.
Гранульоване добриво має високу концентрацію елементів живлення та зручну форму, що робить простішим процес транспортування, внесення в ґрунт, дозволяє використовувати обладнання, призначене для внесення гранульованих мінеральних добрив, чим забезпечує рівномірність внесення та високу швидкість розчинення у ґрунті.
Переваги використання добрива
- Ефективне та одночасне живлення рослин основними мікроелементами
- Утворення навколо гранул добрива у ґрунті стійких колоній корисних бактерій
- Пролонгований та рівномірний період дії добрив – рослини отримують елементи живлення за потребою
- Підвищення стійкості рослин до стресових факторів, заморозків та засухи
- Підвищення урожайності сільськогосподарських культур
- Покращення розвитку кореневої системи рослин
- Підвищення стійкості рослин до бактеріальних і грибкових захворювань (фузаріозу, парші, фітофторозу, кореневих гнилей тощо)
- Стабілізація pH ґрунту, покращення його фізичних якостей
- Підвищення мікробіологічної активності ґрунту
- Підвищення вологоємності ґрунту
- Насичення ґрунту органічною речовиною, гуміновими та фульвокислотами
Усі ці фактори позитивного впливу дозволяють отримувати вищі врожаї сільськогосподарських культур на усіх типах ґрунтів.
Культури | Норми внесення, кг/га |
Зернові та зернобобові | 150-350 |
Технічні культури | 350-500 |
Ягоди, овочі, баштанні | 1000-2000 |
Плодові дерева, кущі | 0,5-1 кг на рослину |